World Population Day

International Press Release

 

ALGEMEEN BUREAU VOOR DE STATISTIEK 

GENERAL BUREAU OF STATISTICS

 

 INTERNATIONAL YEAR OF STATISTICS prijst de BIJDRAGEN van STATISTICI voor  het tellen van de WERELDBEVOLKING

Statistics2013 participants join celebration of World Population Day

 

 Paramaribo, Suriname, 11 juli 2013 – Met de erkenning van “Wereld Bevolkingsdag” 2013, neemt het  Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS)  samen met bijna 2,100 andere organisaties in 124 landen deel aan het Internationale Jaar voor de Statistiek (Statistics 2013) waarbij de nadruk wordt gelegd op de bijdragen van statistici om de voortdurend groeiende wereld bevolking te kwantificeren.

 

Op 11 juli van elk jaar, wordt “Wereld Bevolkingsdag” georganiseerd door de United Nations Population Fund (UNFPA). Elk jaar wordt een thema gekozen om een prioritair zorggebied te markeren. Het thema voor dit jaar is zwangerschap, waarbij UNFPA streeft naar het verhogen van de bewustwording m.b.t. het probleem in "de hoop een wereld te creëren waarin elke zwangerschap gewenst is, elke bevalling veilig is  en het potentieel van elke jeugdige vervuld wordt".

 

Statistics2013 is een wereldwijd initiatief dat aandacht vraagt voor de bijdrage van de statistische wetenschappen aan het vinden van oplossingen voor mondiale uitdagingen, waaronder het welzijn van de wereldbevolking. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) in Suriname ,is een Statistics 2013 deelnemende organisatie.

 

Statistici in elk land over de hele wereld leveren een belangrijke bijdrage aan het verstrekken van meer, betere en tijdige informatie/data over  bevolkings - gerelateerde problemen en zorgpunten voor de nationale en in sommige gevallen internationale overheidsinstellingen, zoals de Verenigde Naties (VN).

Sterker nog, dankzij een VN- initiatief  genoemd “het Wereld Programma betreffende Volks -en Woningtellingen 2010” hebben 202 landen een landelijke volkstelling uitgevoerd in de laatste acht jaren en in dit proces naar schatting, 90% van de wereldbevolking geteld.

 

Het is gepast om te zeggen dat statistici van enorm belang zijn voor alle vormen van bevolkingsonderzoek. Hun bijdrage begint met de planning, ontwikkeling en uitvoeren van nationale census en gaat verder met de verwerking en analyse van de resultaten.

 

Overheidsinstellingen en private (groepen van) onderzoekers maken gebruik van de gegevens van deze volkstellingen om de groei en migratie trends te bepalen, de vergrijzing van hun inwoners te begrijpen, de voortgaande verstedelijking van onze mondiale samenleving te bestuderen, nieuwe vraagstukken te identificeren en op basis daarvan te plannen voor andere bevolkings- gerelateerde problemen.

 

Deze entiteiten ontwikkelen dan  plannen en programma's die overheden en particuliere groepen in staat stellen respectievelijk de behoeften van hun burgers of regio te bevredigen.

 

"De waardevolle bijdragen van statistieken en statistici van de wereld zorgen ervoor dat onze landen als individuele staten en als leden van de Verenigde Naties volledig inzicht krijgen in de ontwikkeling van onze bevolking," zegt de heer IWAN A. SNO-directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). "Deze kritische kennis wordt gebruikt door de nationale regeringen en de Verenigde Naties om inzicht te krijgen in de huidige en toekomstige behoeften van haar burgers en om plannen om aan deze groeiende en veranderende behoeften te voldoen, te ontwikkelen en uit te voeren."

 

Ter ere van “Wereld Bevolkingsdag” en de duizenden statistici over de hele wereld, die onvermoeibaar  nationale volkstellingen uitvoeren en demografische ontwikkelingen volgen en analyseren, zal het Internationale Jaar voor de Statistiek op haar website (www.statistics2013.org) een aantal speciale items die hun belangrijke bijdrage aan de wereldbevolking initiatieven belichten. Deze items worden worden vanaf donderdag 11 juli 2013 gepresenteerd en blijven op de website tot het volgende weekend:

 • Een Blog post, geschreven door statistici in de Statistics Division van de VN, over hoe   
 • UN programma`s lidstaten helpen volkstellingen te verrichten.
  Een Statistician Job of the Week artikel geschreven door een statisticus van het United
 • Kingdom’s Office of National Statistics
  Een Statistic of the Day gericht op het thema van dit jaar voor Wereld Bevolkingsdag  
 • Een inzichtelijke citaat van de Dag gerelateerd aan de groei van de wereldbevolking
 • Een bevolking-gerelateerd artikel uit “significance magazine”

 

De doelstellingen van Statistics2013 is om het begrip van de kracht en de invloed van statistieken in alle aspecten van de samenleving bij het publiek te bevorderen en om statistiek als vak onder de middelbare scholieren en universiteitstudenten te laten koesteren.

 

Deelnemers omvatten de nationale en internationale beroepsorganisaties, universiteiten, scholen, bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. Deze groepen maken miljoenen mensen bewust van de bijdragen van de statistische wetenschap en statistici middels seminars, workshops en de media.

 

De oprichtende organisaties van Statistics 2013 zijn de  American Statistical Association, Institute of Mathematical Statistics, International Biometric Society, International Statistical Institute (en de Bernoulli Society), en de Royal Statistical Society.

 

Motto Algemeen Bureau voor de Statistiek / General Bureau of Statistics:

“Statistical Thinking will one day be as necessary for efficient citizenship as the ability to read and write” ( H. G. Wells).

 

Click here for the English version

 

Contact information:

Algemeen Bureau voor de Statistiek / General Bureau of Statistics

Suriname, Paramaribo

Address: Klipstenenstraat 5

Phone: 473737 /  Fax: 425004

Website: http://www.statistics-suriname.org

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

map


Klipstenenstraat 5 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 473737 - 471543425004

Thank You for visiting our website.

To which group of users do you belong:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
Tot welke groep van gebruikers behoort u:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Visitors Counter

1646557
Deze weekDeze week2682