Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft haar laatste (4e) ronde wat de dataverzameling van prijzen van Consumptie goederen betreft  op  30 november 2018 afgerond.

Het “International Comparison Program” (ICP project) is een wereldwijde statistische samenwerkingsverband waar meerdere landen aan mee doen. Het doel is om de ontwikkeling van vergelijkbare prijs- en volume gegevens van goederen en diensten in de diverse landen en regio’s na te gaan. Het ICP project wordt gedurende een heel jaar uitgevoerd, en wel op kwartaalbasis (4 ronden).

Het eerste (1ste ) deel van het onderzoek heeft in de periode 19 februari – 01 maart 2018 plaatsgevonden. Het tweede (2e ) deel van dit onderzoek is uitgevoerd in de periode 15  – 29 mei 2018. Het derde (3e) deel van dit onderzoek is uitgevoerd in de periode 14  – 31 augustus 2018 en het vierde (4e ) deel in de periode 23 – 30 november 2018 waarbij  verkoopprijzen van geselecteerde goederen en diensten zijn verzameld. De dataverzameling in de 4e ronde (het 4e kwartaal) is digitaal verzameld m. b. v. ‘Mini Laptops /Tablets z.g. ASUS-T102’.

Naast de prijsopnames waren ook z.g. ”Special Surveys” waarbij data (loonreeksen) is verzameld bij verschillende ministeries. Verder hadden wij modules voor “Construction”, “Machines & Equipment” and “Private Education”.

Het ICP onderzoek is uitgevoerd door het ABS personeel in de distrikten: Paramaribo, Wanica, Commewijne, Saramacca en Para.

De werkzaamheden worden uitgeoefend conform voorzieningen in de Statistiekwet (SB 2002 nr.  97) en de  “Fundamental Principles of Official Statistics” van de United Nations.